Citroen C-Aircross Concept va sta la baza unui nou SUV

Citroen a anunțat că va expune conceptul C-Aircross în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Prototipul are o lungime de 4,15 metri, o lățime de 1,74 metri și o înălțime de 1,63 metri. Conceptul pregătit de francezi ar urma să-i țină locul lui C3 Picasso și să devină un SUV pur-sânge.

Estetic, Citroen C-Aircross Concept mizează pe liniile pe care deja le cunoaștem. O zonă frontală masivă dominată de elemente rotunde și blocuri optice subțiri unite de grila radiatorului. Elementele de plastic îmbracă extremitățile conceptului, iar celebrele Airbumps își fac și ele apariția. În plus, portierele spate se deschid invers.

Interiorul promite spațiu generos pentru toți pasagerii, iar ceasurile de bord au fost înlocuite de tehnologia denumită “vision board”. Zona centrală este dominată de un ecran tactil cu o diagonală de 12 inchi. Asemeni lui C3, conceptul Citroen C-Aircross Concept integrează o cameră video care poate partaja rapid diverse elemente media pe rețelele de socializare. Pentru că avem în față un concept, Citroen și-a permis să înlocuiască oglinzile laterale tradiționale cu camere video.

Pentru moment, nu există detalii cu privire la motorizarea folosită, dar știm că Citroen C-Aircross Concept nu integreză un sistem de tracțiune integrală, ci este echipat cu tehnologia Grip Control. Aceasta oferă o serie de moduri de lucru în funcție de suprafața de rulare.

Adaugă un comentariu