Citroën C3 Aircross a fost prezentat oficial. El este succesorul lui C3 Picasso și fratele lui Opel Crossland X

Citroën a prezentat primele imagini și informații detaliate cu C3 Aircross, frate de tehnologie cu recent lansatul Opel Crossland X. Acesta este succesorul logic al lui C3 Picasso, francezii înlocuind astfel un monovolum cu un mini-SUV.

Ca și în cazul altor modele Aircross, accentul este pus pe lifestyle și personalizare, domeniu în care noul C3 Aircross strălucește. Crossoverul Citroën poate fi comandat în nu mai puțin de 90 de combinații exterioare și cinci opțiuni de design interior. Inspirat de conceptul C-Aircross expus în primăvară la Geneva, noul crossover al francezilor propune cel mai spațios și modular interior din segmentul său.

Astfel, noul crossover Citroën dispune de o banchetă fracționată, cu spătar rabatabil în două părți independente (60:40) și scaune care glisează 150 mm. Scaunul pasagerului din față poate fi rabatat pentru a transporta obiecte lungi. Dintr-o singură mișcare, lungimea maximă a capacității de încărcare poate fi extinsă la 2.40 m. Volumul portbagajului pornește de la 410 litri (510 litri cu bancheta culisată în față la maximum) și poate ajunge la 1.289 de litri prin rabatarea banchetei.

Cu o lungime de 4,15 metri, C3 Aircross beneficiază de proporții dinamice și fluide, iar garda la sol cu 20 mm mai înaltă decât a modelului C3 hatchback consolidează caracteristicile de SUV. Experiența la volan în teren accidentat este îmbunătățită de sistemul Grip Control care asigură o tracțiune optimă indiferent de condițiile terenului. Acesta oferă patru moduri de funcționare – Standard, Sand, All-Road, Snow și ESP Off. Sistemul Grip Control este completat de cel de asistență la coborârea pantelor, pentru mai multă siguranță pe secțiunile de tern cu înclinare mare.

În materie de motorizări, C3 Aircross propune unități pe benzină PureTech cu trei cilindri, în versiuni de 82 CP, 110 CP și 130 CP, precum și două dieseluri BlueHDI de 100 CP, respectiv 120 CP. Toate motorizările sunt disponibile împreună cu transmisii manuale, cu excepția unității PureTech 110, care poate fi configurată și împreună cu o cutie automată cu șase trepte.

Adaugă un comentariu