Citroen C5 Aircross – Primul model din istoria mărcii care va avea o versiune plug-in hybrid

Citroen a simțit miros de sânge în clasa SUV, iar acum vrea să profite la maximum. Francezii au prezentat C5 Aircross în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, un SUV gândit momentan doar pentru piața din China.

Totuși, francezii nu uită de publicul european și spun că C5 Aircross va fi disponibil pe Bătrânul Continent la sfârșitul anului viitor.

Din punct de vedere estetic, Citroen C5 Aircross mizează pe filozofia de design pe care o cunoaștem. O zonă fronală masivă, cu blocuri optice mici și ascuție și cu elemente de plastic denumite Airbump. Partea posterioară integrează un set de stopuri a căror semnătură luminoasă dreptunghiulară.

La interior, Citroen C5 Aircross mizează pe minimalism și pe un plafon panoramic de dimensiuni generoase. Scaunele față au încălzire și masaj, iar ecranul de 8 inchi oferă funcții tactile.

În acest moment, oficialii Citroen nu au oferit detalii cu privire la motorizări, dar ne-au asigurat că noul SUV va fi oferit și cu o arhitectură de tip plug-in hybrid. Mai mult decât atât, noul C5 Aircross va fi oferit cu suspensiile hidraulice denumite Progressive Hydraulic Cushions.

Adaugă un comentariu