e-tron va fi numele brandului electric pregătit de Audi

Audi a pus punctul pe e. Pe e-tron, mai exact. Nemții au anunțat că viitoarele modele electrice vor fi lansate sub această denumire. Dacă Mercedes-Benz are EQ, iar BMW are i, Audi completează tripleta germană cu e-tron.

“Numele ales este comparabil cu primul Audi quattro, model care era cunoscut, simplu, quattro. Pe termen lung, denumirea e-tron va avea rolul unui sub-brand electric”, a declarat Rupert Stadler, şeful Audi.

Până la finlul anului 2020, Audi are în plan lansarea unui SUV, a unui hatchback și a unei limuzine, toate electrice. Totuși, Audi nu va renunța la denumirile clasice, așa că în viitor, modelele vor putea fi regăsite în gamă sub numele de A6 e-tron, A8 e-tron samd.

Cele mai multe detalii pe care le avem în prezent sunt cele care fac referire la SUV-ul electric. Acesta ar urma să fie denumit Q6 e-tron și va ajunge pe linia de asamblare în 2018. Modelul va fi inspirat de conceptul e-tron quattro, prototip pe care l-am putut admira anul trecut în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Via | Carscoops

Adaugă un comentariu