EuroNCAP – Renault Scenic, Kia Niro și Toyota Hilux primesc calificativul maxim

Organizația EuroNCAP a publicat rezultatele celor mai noi teste de siguranță realizate. În noua sesiune organizată au intrat noile Renault Scenic, Kia Niro, Toyota Hilux și Subaru Levorg. Toate cele patru mașini testate au primit calificativul maxim.

Renault Scenic – Cinci stele EuroNCAP

Noua generație Renault Scenic s-a descurcat remarcabil în testele EuroNCAP. Monovolumul din Hexagon a obținut un procent de 90% în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 82% pentru protecția copiilor, 67% pentru protecția pietonilor și 59% în dreptul sistemelor de siguranță.

Kia Niro – Cinci stele EuroNCAP în versiunea cu pachetul de siguranță

Așa cum vă spuneam în urmă cu câteva luni, EuroNCAP poate realiza teste pe mai multe versiuni ale aceluiași model. Pe scurt, producătorii pun la dispoziția EuroNCAP, atât un model în echiparea standard, cât și un exemplar echipat cu pachetul de siguranță. Acest lucru s-a întâmplat și în cazul lui Kia Niro.

Versiunea echipată cu pachetul de siguranță a reușit să obțină cinci stele, în timp ce varianta de bază a primit din partea EuroNCAP doar 4 stele.

Toyota Hilux – Cinci stele EuroNCAP în versiunea cu pachetul de siguranță

Și Toyota a mers pe rețeta lui Kia Niro. Japonezii au venit cu o versiune echipată cu pachetul de siguranță, dar și cu o versiune de bază. Prima dintre acestea a primit cinci stele EuroNCAP, în timp ce versiunea de bază s-a mulțumit doar cu trei stele.

Subaru Levorg – Cinci stele EuroNCAP

Ultimul, dar nu cel din urmă model testat de EuroNCAP în această sesiune a fost Subaru Levorg. Modelul japonez a obținut n procent de 92% în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 83% pentru protecția copiilor, 75% pentru protecția pietonilor și 68% în dreptul sistemelor de siguranță.

Sursa | EuroNCAP

Adaugă un comentariu