EuroNCAP – teste pentru Audi Q2, Ford Edge, Suzuki Ignis, Hyundai Ioniq și Ssangyong Tivoli/XLV

În cadrul celor mai recente teste de impact organizate de EuroNCAP, am primit rezultatul pentru o nouă serie de modele noi, printre care câteva importante pentru piața din România. Astfel, avem calificative de siguranță pentru SUV-ul de clasă mică Audi Q2, noul Ford Edge, Suzuki Ignis, Hyundai Ioniq și SsangYong Tivoli/XLC.

 

EuroNCAP – Audi Q2

Cel mai mic SUV din familia Audi a trecut cu brio peste testele de impact, obținând 5 stele. Audi Q2 a obținut 93% pentru protecția adulților, 86% pentru protecția copiilor, 70% pentru cea a pietonilor.

 

EuroNCAP – Ford Edge

Recent lansatul Ford Edge, un SUV de clasă mare, concurent direct cu Volkswagen Touareg, a reușit să obțină punctajul maxim de 5 stele. Edge a obținut 85% la protecția adulților, 76% la cea a copiilor și 67% pentru cea a pasagerilor.

 

EuroNCAP – Suzuki Ignis

Micul model al japonezilor a avut parte de o testare dublă, atât în versiunea debază, dar ți în cea cu pachetul de siguranță complet. În prima variantă, rezultatul obținut a fost de 3 stele, însă în cea de-a doua, rezultatul a fost de 5 stele. Pentru testul cu echiparea de siguranță completă, Ignis a obținut rezultate excelente, cu 87% protecție pentru adulți, 79% pentru copii și 77% pentru pasageri.

 

Testul a fost completat de rezultatele pentru SsangYong Tivoli, care a obțiut 3 stele cu pachetul de siguranță standard și 4 stele cu cel complet. Hyundai Ioniq, cel mai nou model cu propulsie alternativă al coreenilor a reușit să obțină 5 stele.