Formula 1 – Marele Premiu al Chinei – Lewis Hamilton își trece în cont prima victorie a sezonului

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a fost unul excelent pentru fanii motorsportului. Aceștia s-au putut delecta cu a doua etapă a noului sezon de Formula 1.

Marele Premiu al Chinei a debutat pe un circuit umed, iar piloții au optat pentru pneuri intermediare, excepția fiind Carlos Sainz Jr. care a mizat pe supersofturi. Lewis Hamilton a plecat din pole-position și și-a menținut poziția și după start.

Singurele momente de suspans au fost cele cauzate de incidentele apărute în prima parte a cursei. Sergio Perez și Lance Stroll s-au acroșat, iar acest lucru a dus la apariția unui Safety Car virtual. Vettel a fost cel care a profitat de ocazie și a schimbat intermediarele cu pneuri soft.

La scurt timp, Antonio Fiovinazzi a suferit un accident, iar astfel am avut parte și de un Safety Car real. După cum intuiți, piloții au profitat de neutralizare și au intrat la boxe pentru schimbul de pneuri. Hamilton reușește să iasă tot pe prima poziția, în timp ce podiumul virtual a fost completat de Ricciardo și Raikkonen.

Max Verstappen s-a poziționat pe locul 4, iar Vettel pe 5. Imediat după restart, tânărul pilot Red Bull Racing face două depășiri interesante și ajunge pe locul secund. Vettel merge și el excelent și ajunge în spatele lui Verstappen. Germanul pune presiune, iar Max frânează violent și se vede nevoit să intre la boxe pentru un schimb prematur de pneuri.

La scurt timp după acest eveniment, lucrurile se calmează. Lewis Hamilton trece primul linia de sosirea, pe doi termină Sebastian Vettel, iar poziția a treia îi revine lui Max Verstappen. Astfel, după două etape, primul loc în clasamentul general se împarte între Hamilton și Vettel.

Foto | Facebook Mercedes-AMG Petronas

Adaugă un comentariu