Formula 1 – Marele Premiu din Bahrain – Sebastian Vettel trece primul linia de sosire

Valtteri Bottas a fost pilotul care a plecat de pe prima poziție a grilei de start în cadrul Marelui Premiu din Bahrain. Imediat după stingerea semaforului, Bottas își păstrează prima poziție, însă coechipierul său, Lewis Hamilton, pierde o poziție în fața lui Vettel. Max Verstappen are parte de un start bun și trece de Ricciardo și Raikkonen.

Primul schimb de pneuri a fost deschis de Sebastian Vettel. Următorul pilot din grupul fruntaș care a intrat la boxe a fost Max Verstappen. Din păcate pentru olandez, la revenire, a suferit o problemă la sistemul de frânare și a ieșit în decor, fiind nevoit să abandoneze. În următorul tur, cel numărul 12, Lance Stroll și Carlos Sainz Jr s-au acroșat, iar acest lucru a dus la intrarea Safety Car-ului pe pistă.

Mercedes-AMG s-a gândit să profite de acest lucru și ambii piloți au fost chemați la boxe. Din păcate, mecanicii lui Bottas au întâmpinat o mică problemă, iar Hamilton s-a văzut nevoit să frâneze prea mult și să-l țină în spate pe Ricciardo. Acest lucru i-a adus britanicului o penalizare de 5 secunde.

În aceste condiții, Vettel s-a văzut în fruntea cursei, urmat de Bottas. Din păcate pentru pilotul Mercedes-AMG, germanul de la Ferrari a reușit să adune secunde frumoase și să stea confortabil în fruntea cursei. Al doilea schimb de pneuri nu a produs surprize, iar pozițiile în grupul din frunte nu s-au modificat.

Vettel și-a conservat avantajul, în timp ce Hamilton a pilotat excelent, l-a depășit pe Bottas, iar cu câteva tururi înainte de finalul cursei a încercat să se apropie și de Vettel, însă germanul termină pe prima poziție cu un avans de 5 – 6 secunde. Astfel, Vettel își trece în cont a doua victorie a sezonului. Pe doi a încheiat Hamilton, urmat de Bottas. Raikkonen termină pe 4, urmat de Ricciardo, Massa și Perez.

Foto | Ferrari

Adaugă un comentariu