Geneva 2017: RUF a dezvelit noul CTR, un model care arată ca un Porsche, are motor de la Porsche, dar NU este un Porsche!

Tunerul German RUF are o experiență de peste patru decenii în modificarea modelelor Porsche pentru a le face mult mai rapide, ba chiar a depășit frontierele realizând mașini pe platforme proprii.

Vedeta standului RUF de la Geneva din acest an a fost noul CTR, realizat ca un omagiu adus modelului original din 1987 care a devenit celebru sub denumirea „Yellow Bird’. Paradoxal, deși mașina are aspectul și proporțiile unui Porsche, pe dedesubt se găsește o monococă din fibră de carbon realizată special pentru acest model. În spate se găsește un motor biturbo de 3,6 litri care dezvoltă 700 CP și 880 Nm, transmiși către puntea posterioară printr-o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte.

„Am așteptat momentul potrivit din istorie pentru a construi primul nostru model, iar cea de-a 30-a aniversare a legendarului CTR Yellow Bord este o ocazie perfectă’, a declarat Alois Ruf, președinte și deținător a companiei RUF Automobile GmbH.

Cinci ani a durat proiectarea și dezvoltarea acestui model care mulțumită utilizării intense a fibrei de carbon cântărește doar 1.200 kg. Ruf estimează că noul CTR poate atinge 100 km/h în doar 3,5 secunde, 200 km/h în circa 9 secunde, în timp ce viteza maximă se ridică la 360 km/h.

Sistemul de frânare este deopotrivă impresionant, CTR având discuri de 380 mm și etriere cu șase pistoane pe puntea față, respectiv cu patru pistoane pe puntea posterioară.

Interiorul este garnisit cu Alcantara, piele fină și elemente din fibră de carbon. Pentru un plus de rigiditate, mașina este dotată cu o cușcă de siguranță în dotarea standard.

Producția lui RUF CTR va debuta anul viitor, iar seria va fi limitată la doar 30 de exemplare. Prețul nu a fost încă anunțat, însă un număr cu șapte cifre nu ar fi exclus.

 

Adaugă un comentariu