Siguranța, oferită în standard: Ce este și cum funcționează Honda Sensing

Pachetul de sisteme de asistență Honda Sensing este oferit acum standard pentru Civic și CR-V. Iată cum funcționează sistemele Honda care fac călătoria mai sigură.

Automobilele moderne  sunt adevărate computere pe roți, iar în ultimii ani au devenit din ce în ce mai inteligente. Sistemele de siguranță activă moderne folosesc această inteligență pentru a face călătoria mai sigură.

Un exemplu în acest sens este Honda, care oferă cele mai moderne sisteme de asistență sub denumirea Honda Sensing, pentru modelele sale din gama compactă, Civic și CR-V, încă din echiparea standard. Vorbim de  sistemul de avertizare și frânare pentru atenuarea coliziunilor frontale, sistemul de avertizare la părăsirea benzii de circulație, împreună cu cel de menținerea activă a benzii și de asistență la părăsirea carosabilului, tempomatul adaptiv inteligent, limitatorul inteligent de viteză și sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație.

Honda Sensing

Pentru a putea fi de ajutor celui de la volan, toți acești copiloți electronici au nevoie să „vadă ceea ce se întâmplă pe drum. Pentru aceasta folosesc sisteme de detecție radar, dar și camere video, într-o configurație complexă. De asemenea, analizează situațiile din trafic și iau decizii în fracțiuni de secundă, de multe ori înainte ca șoferul să aibă o reacție.

Un exemplu în acest sens este tempomatul adaptiv cu funcție de anticipare, care poate reacționa atunci când un alt șofer „îți ia fața, evitând o situație neplăcută. Sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație poate fi considerat o complicație inutilă, dar atunci când acționează în tandem cu limitatorul inteligent de viteză, permite reglarea complet automată a vitezei de deplasare, în funcție de limitele de viteză stabilite prin indicatoarele de circulație.

Honda Sensing

Sistemele Forward Collision Warning și Collision Mitigation Braking System scanează drumul în fața mașinii și pot detecta un impact iminent. În funcție de urgența și de gravitatea situației, primul dintre acestea asigură avertizarea vizuală și sonoră a șoferului. Dacă acesta nu reacționează, mașina poate iniția autonom frânarea de urgență și poate opri în siguranță sau reduce drastic consecințele unui impact inevitabil.

De asemenea, asistentul de bandă acționează în doi pași, prin avertizare la depășirea benzii de circulație, dar și prin intervenție activă asupra direcției, pentru a readuce mașina pe traiectoria corectă. Aceasta este determinată prin vizualizarea marcajelor cu ajutorul camerelor video.

Verdict
Asistenții electronici au devenit o prezență obișnuită în automobilele moderne și este îmbucurător că Honda oferă aceste tehnologii în echiparea standard. Cu Honda Sensing, Civic și CR-V devin astfel unele dintre cele mai sigure modele din gama compactă.

Adaugă un comentariu