Kia Picanto – Detalii noi despre a treia generație

În luna ianuarie, Kia a publicat primele imagini oficiale și primele detalii despre viitoarea generație Picanto. Acum, asiaticii au pregătit o galerie foto completă, dar și ceva mai multe informații despre noul Picanto.

Kia Picanto va avea un ampatament mai lung cu 15 mm, în ciuda faptului că lungimea totală nu se modifică (3,595 m). În ceea ce privește portbagajul, volumul acestuia măsoară 255 de litri, cu 55 de litri mai mult față de generația anterioară.

Totodată, asiaticii spun că au folosit de două ori mai mult oțel de înaltă rezistență, ceea ce se traduce printr-un model și mai sigur.

La interior, Kia Picanto vine cu un sistem de infotainment care integrează un ecran de 7 inchi. Sistemul multimedia o să fie compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Pe lista de accesorii vei găsi o cameră video pentru mersul cu spatele și chiar și un sistem de încărcare wireless pentru telefonul mobil. În ceea ce privește sistemele de siguranță, Kia promite să ofere Autonomous Emergency Braking.

Kia Picanto – Motorizări

În momentul debutului, Kia Picanto va fi disponibilă cu două motorizări pe benzină, ambele aspirate natural. Avem un 1,0 litri de 66 CP și un 1,25 litri de 83 CP. Ulterior, Kia o să aducă și varianta 1,0 litri T-GDI. Aceasta produce 99 CP și 172 Nm. Cuplată la o cutie manuală cu cinci trepte, versiunea accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 10,1 secunde.

Debutul internațional va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie, iar producția va demara la scurt timp după aceea.

Adaugă un comentariu