Koenigsegg Agera RS, accident în timpul testelor. Cine va plăti 2 milioane de euro pe un supercar accidentat?

Koenigsegg a confirmat că un exemplar Agera RS a fost implicat într-un accident în timpul testelor pe un circuit din Trollhattan, Suedia. Din fericire, atât pilotul cât și pasagerul sunt în siguranță.

Modelul implicat în accident completa o sesiune de testare obișnuită înainte de livrarea către client, în momentul în care șoferul a pierdut controlul supercarului de aproape două milioane de euro. Accidentul a fost favorizat de pista udă a circuitului NEVS (National Electric Vehicle Sweden – deținătorul drepturilor pentru brandul SAAB).

Ambii ocupanți ai mașinii au fost transportați la spital, de unde au fost imediat externați, nefiind semnalate probleme. Nu același lucru se poate spune despre Agera RS, care a suferit stricăciuni substanțiale. Cei de la Koenigsegg sunt încrezători însă că structura de bază a mașinii nu a avut de suferit.

Cel mai afectat de acest accident va fi , probabil, un client american (după toate indiciile), care va primi mașina comandată cu întârziere. În același timp, el va fi fericitul posesor al unui supercar implicat într-un accident, în cazul în care mașina va fi recarosată.

Numai 25 de exemplare Agera RS sunt prevăzute a fi construite, toate având un motor V8 bi-turbo de 5,0 litri/1.176 CP.

via | motor1.com

Adaugă un comentariu