Lansare Jaguar XF Sportbrake, în curând

Jaguar a dezvăluit o primă fotografie cu viitoarea generație Jaguar XF Sportbrake, a cărui lansare oficială va avea loc la vară. 

Nu ar fi pentru prima oară când britanicii de la Jaguar încearcă să-și facă loc pe piața modelelor break de clasă mare cu caracter premium. A existat și o variantă break realizată pe baza precedentei generații Jaguar XF, dar cariera acesteia a fost relativ discretă. Și mai demult, cel puțin la fel de discretă a fost cariera break-ului Jaguar X-Type. Prin noua generație Jaguar XF Sportbrake, marca britanică reia cursa în căutarea succesului într-o clasă în care va avea de înfruntat concurența unor modele germane consacrate: Audi A6 Avant, BMW Seria 5 Touring și Mercedes Clasa E Model T. La acestea se adaugă, din partea suedezilor, și Volvo V90.

Jaguar XF Sportbrake, asemenea versiunii sedan, are caroserie autoportantă fabricată din aluminiu, iar motorizările sale sunt deja cunoscute, din oferta acesteia. La baza gamei se ba găsi un turbodiesel de 2,0 litri, iar apariția unei variante cu benzină de cilindree similară este foarte probabilă. În completare, oferta mizează pe câteva pretențioase motorizări V6. Pentru cele mai performante break-uri Jaguar sunt propuse cutii automate cu 8 trepte și tracțiune integrală. Portbagajul va fi mai mare decât al fostei generații, volumul său util putând fi modulat între 550 și 1675 l.

Adaugă un comentariu