Live Geneva 2015 – Standul Aston Martin

Aston Martin a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva noul Vantage GT3, supercar-ul extrem Vulcan, conceptul unui SUV pe nume DBX, dar și luxosul Lagonda Taraf.

Noul Aston Martin Vantage GT3 va fi fabricat în doar 100 de exemplare și în ciuda look-ului extrem, acesta îndeplinește toate regulile pentru a circula pe drumurile publice. Descris drept cel mai potent și pur Vantage de până acum, noul GT3 a primit un kit de caroserie extrem de agresiv care include spoilere noi, praguri modificate și cu un difuzor îmbunătățit. Tot în zona posterioară, britanicii au optat pentru instalarea unui eleron supradimensionat.

Sub capotă se află un un V12 de 6.0 litri care produce aproximativ 600 CP și 625 Nm. Resursele sunt puse în valoare cu ajutorul unei cutii automate cu 7 rapoarte. În aceste condiții, accelerația 0 – 100 km/h are loc în 3,7 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 297 km/h.

Aston Martin DBX Concept a fost cel mai admirat produs al britanicilor. Din punct de vedere estetic, prototipul venit din Albion duce mai departe filozofia de design a mărcii, regăsită la recent lansatul Vanquish.

Aston Martin Vulcan vine să se dueleze cu granzii McLaren P1 GTR și Ferrari FXX K, deși nu beneficiază de aportul unui sistem hibrid. Sub capotă, găsim un V12 de 7,0 litri care produce peste 800 CP.

Adaugă un comentariu