Mercedes-AMG GT R ar putea fi produs în doar 2.000 de exemplare

Mercedes-AMG a prezentat versiune GT R în cadrul Goodwood Festival of Speed. Descris drept versiunea de stradă a lui GT3, modelul producătorului german ar putea fi produs într-o ediție limitată la doar 2.000 de exemplare.

Pentru moment, nimic nu este oficial, informațiile fiind oferite de o sursă aporpiată companiei. Mercedes-AMG GT R are o masă totală de 1.554 de kilograme, cu 90 de kilograme mai puțin față de versiunea AMG GT S. De asemenea, motorul V8 de 4,0 litri a fost modificat, iar acum dezvoltă 585 CP la 6.250 rpm și 700 Nm între 1.900 și 5.500 rpm. Resursele vor fi puse în valoare tot cu ajutorul transmisiei automate cu dublu ambreiaj și șapte trepte, însă inginerii AMG au făcut o serie de modificări pentru un plus de sportivitate.

În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3,6 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 318 km/h.

Tot pentru un plus de sportivitate, noul Mercedes-AMG GT R a primit și un sistem de evacuare modificat, dar și un sistem activ de direcție pentru puntea spate.

Via | Motor1

Adaugă un comentariu