Mercedes-Benz Clasa S Cabrio – Poze și detalii oficiale (Frankfurt 2015)

Mercedes-Benz a publicat primele imagini și detalii oficiale cu viitorul Clasa S Cabrio. Modelul va fi expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care își va deschide porțile pe 15 septembrie.

Din punct de vedere estetic, Mercedes-Benz Clasa S Cabrio merge pe urmele lui Clasa S Coupe. Vedem aceleași linii fluide și plăcute, menite să atragă privirile tuturor cârcotașilor.

mercedes-benz clasa s cabrio (43)

Plafonul lui Clasa S Cabrio este fabricat dintr-un material textil dispus în trei straturi. Acesta poate fi comandat în nuanțele: negru, albastru închis, bej și roșu închis. Deși dimensiunile acestuia sunt unele generoase, nemții spun că sistemul are nevoie de aproximativ 20 de secunde pentru a se închide sau deschide, iar viteza maximă la care poate fi făcută această operațiune ajunge până la 60 km/h.

Mercedes-Benz Clasa S Cabrio – Interior

La interior, Mercedes-Benz Clasa S Cabrio merge pe urmele lui Clasa S Coupe. Și pentru că vorbim despre o decapotabilă, sistemul de climatizare este extrem de important. Mercedes-Benz a montat pe Clasa S Cabrio sistemul THERMOTRONIC care promite confort indiferent de modul în care rulezi (cu sau fără plafon).

De asemenea, nemții oferă opțional pachetul Warmth Comfort care promite cotiere și volan încălzit. În cazul în care vrei și mai mult confort în timpul mersului “liber”, Mercedes-Benz îți pune la dispoziție clasicele Aircap și Airscarf.

mercedes-benz clasa s cabrio (30)

Și pentru ca lucrurile să fie complete, nemții vin și cu o mireasmă nouă de interior botezată Pacific Mood și disponivilă doar pe cabriolet.

Mercedes-Benz Clasa S Cabrio – Motorizări

Versiunea entry-level a gamei vine sub forma lui S500 Cabrio. Aceasta integrează motorul V8 de 4,7 liti care produce 455 CP și 700 Nm. Cei care sunt în căutarea unei versiuni mai potente pot opta pentru Mercedes-AMG S 63 4Matic Cabrio. Acesta se laudă cu motorul V8 de 5,5 litri capabil să producă 585 CP la 5.500 rpm și 900 Nm între 2.250 și 3.750 rpm.

Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3,9 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Cu și mai multe detalii vom reveni în numărul 19 al revistei Auto Bild România.

Mercedes-Benz Clasa S Cabrio – Frankfurt 2015

Adaugă un comentariu