Mercedes-Benz Urban eTruck – Camionul “verde” al viitorului

Acum câteva săptămâni, Elon Musk anunța că vrea ca Tesla Motors să se implice și în zona de transporturi. Ei bine, nemții de la Mercedes-Benz s-au mișcat mai rapid și au venit cu Urban eTruck, camionul “verde” al viitorului.

Mercedes-Benz Urban eTruck a fost gândit pentru a realiza muncile grele din oraș și din apropierea acestora. Fie că vorbim despre distribuție de produse finite sau semifabricate, transport menajer sau alt tip de comerț, Mercedes-Benz Urban eTruck este alegerea perfectă. Camionul se va integra ușor în zonele urbane, iar poluarea va fi zero. De asemenea, și nivelul de zgomot va scădea considerabil.

mercedes-benz urban etruck (1)

Camionul germanilor folosește o baterie de 212 kWh, iar acest lucru se traduce printr-o autonomie de maximum 200 de kilometri. Pe scurt, dispozitivul perfect pentru drumurile scurte din zonele urbane. Capacitatea de încărcare va fi de 26 de tone, iar debutul său pe piață va avea loc în următorul deceniu.

Dar Mercedes-Benz nu este singurul producător care s-a gândit la transportatori. Scania testează deja o serie de vehicule electrice de mare tonaj care funcționează pe același principiu cu cel al troleibuzelor. În acest caz, infrastructura este cea care va avea un cuvânt important de spus.

Adaugă un comentariu