MINI Clubman – Poze și detalii oficiale cu noua generație

MINI a publicat primele imagini și detalii oficiale cu cea de-a doua generație a lui Clubman. Spre deosebire de vechea generație, aceasta integrează un look ceva mai atrăgător, renunțând la formele colțuroase și la configurația în trei uși. În plus, în locul hayonului, britanicii au montat două uși simetrice.

Noua generație MINI Clubman are o lungime de 4.223 de mm, o lățime de 1.844 de mm și un ampatament de 2.670 de mm. După cum probabil ați și observat noul Clubman are dimensiuni mai generoase comparativ cu versiunea precedentă, lucru care se traduce prin spațiu mai mult la interior. În plus, portbagajul oferă un volum de 360 de litri, iar prin rabatarea banchetei spate, acesta crește până la 1.250 de litri.

Din punct de vedere estetic, MINI Clubman a evoluat și a făcut-o într-un mod plăcut. O serie de elemente de caroserie au fost preluate de pe MINI Hatch, iar împreună cu accesoriile retro îi oferă un look special.

mini clubman (22)

Așa cum era normal, interiorul este puternic inspirat de MINI Hatch, elementele clasice ale unui MINI făcându-și apariția și în habitaclul lui Clubman.

Din punct de vedere tehnologic, MINI Clubman va fi oferit alături de o mulțime de sisteme de siguranță și de asistare a șoferului. Trecem în revistă controlul dinamic al stabilități, sistem care lucrează împreună cu cel de control dinamic al tracțiunii. Opțional, clienții vor putea alege sistemul Dynamic Damper Control sau Head-Up Display-ul. Ca și până acum, MINI oferă cele trei moduri de rulare: Green, Mid și Sport.

MINI Clubman – Motorizări

În momentul lansării, MINI Clubman va putea fi achiziționat cu trei motoare diferite. Versiunea entry-level se numește MINI Cooper Clubman și este dotatî cu motorul de 1,5 litri cu trei cilindri capabil să ofere 136 CP și 220 Nm (230 Nm cu funcția Overboost). Urmează în gamă, versiunea MINI Cooper D Clubman care folosește un motor turbodiesel de 2,0 litri care oferă 150 CP și 330 Nm.

mini clubman (1)

Cea mai fâșneață versiune se va numi Cooper S Clubman și va integra motorul de 2,0 litri turbo cu patru cilindri. Acesta oferă 192 CP la 5.000 rpm și 280 Nm (300 Nm cu funcția Overboost) începând de la 1.250 rpm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 7.2 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 228 km/h. După cum era de așteptat, toate cele trei motorizări disponibile îndeplinesc normele de poluare Euro 6.

O premieră pentru MINI Clubman o reprezintă cutia automată cu opt rapoarte care va fi disponibilă în mod opțional pentru versiunile Cooper D și Cooper S. În standard, modelul britanic va integra transmisia manuală cu șase trepte.

Adaugă un comentariu