Mini John Cooper Works Countryman: cel mai puternic Mini

Mini John Cooper Works Countryman este cel mai puternic model de serie produse vreodată de producătorul britanic aflat în portofoliul BMW. Motorul turbo de 2,0 litri dezvoltă 231 CP și îi permite să atingă 100 km/h cu plecare de pe loc în 6,5 secunde.

A doua generație a lui Mini Countryman va ajunge la clienți luna viitoare, după ce a fost prezentată în toamna anului trecut. Până atunci, însă, BMW dorește să mai condimenteze puțin așteptarea anunțând cea mai sportivă versiune a SUV-ului Mini, John Cooper Works. Cu o putere a motorului de 231 CP, nu este doar cel mai puternic Countryman, ci și cel mai puternic Mini de serie produs vreodată. Pentru a o putea conduce, însă, fanii Mini vor mai avea de așteptat: premiera este programată pentru luna aprilie, la Shanghai.

Motorul mai puternic nu este singura caracteristică a lui Mini John Cooper Works Countryman. Sistemul de tracțiune integrală ALL4 oferit standard a fost optimizat folosind experiența în competiții a John Cooper Works. Trenul de rulare sport, sistemul de frânare dezvoltat în parteneriat cu Brembo și kitul de caroserie optimizat aerodinamic contribuie de asemenea la performanțele sportive ale celui mai puternic Mini.

Cuplul maxim al motorului turbo pe benzină de 2,0 litri/231 CP atinge 350 Nm și este disponibil pe o plajă largă de turații, între 1450 și 4500 rpm. Între motor și sistemul de tracțiune integrală poate fi configurată o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau una automată cu opt trepte. În cazul celei manuale, turația motorului este adaptată automată pentru o schimbare dinamică a treptelor de viteză. Viteza maximă atinsă este de 234 km/h, în timp ce accelerația de la 0 la 100 km/h durează doar 6,5 secunde, cu 0,8 secunde mai puțin decât în cazul versiunii Cooper S Countryman ALL4.

În ceea ce privește trenul de rulare, suspensia sport are un reglaj ferm, adaptat performanțelor sportive ale lui Mini John Cooper Works Countryman. Direcția Servotronic este oferită, de asemenea, în standard.