Nimic nu se pierde, totul se transformă. Chiar și monovolumele. SEAT Alhambra devine SUV

SUV-urile au acaparat piața, iar producătorii auto știu asta și încearcă să ofere produse pe placul tuturor. După ce Renault, Peugeot și mai nou, Opel au renunțat la look-ul monovolumelor clasice pentru a pune haine de SUV pe modelele consacrate, SEAT anunță același lucru.

Alhambra este modelul care în 2018 va renunța la look-ul de monovolum pentru haine de SUV. Segmentul în care activează Alhambra a scăzut considerabil, iar în 2018, monovolumul o să dispară.

“Nu mai vrem acest format. Îl vom înlocui pe Alhambra, dar nu cu actualul design. SEAT va lansa un nou model cu șapte locuri, dar nu acum. Toată lumea cumpără SUV-uri în acest moment”, a declarat Alejandro Mesonero, directorul de design SEAT.

Înlocuitorul lui Alhambra va fi inspirat de conceptul 20V20, prototip pe care l-am putut admira în cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2015. Din primele informații, SUV-ul gândit să înlocuiască monovolumul va fi ceva mai mic decât Skoda Kodiaq. De asemenea, nu știm dacă numele Alhambra o să fie păstrat așa cum s-a întâmplat în cazul lui Peugeot 3008 sau 5008.

Via | AutoExpress

Adaugă un comentariu