Noul Audi A8 va putea frâna, accelera și vira de unul singur. Dar funcțiile încă nu sunt legale

Mai sunt doar câteva luni până la debutul noii generații Audi A8, iar oficialii constructorului german vin cu o serie de detalii interesante. Pentru început, Audi spune că noua generație A8 va integra sistemul de conducere semi-autonomă Traffic Jam Assist.

Tehnologia va putea fi folosită până la viteze de maximum 56 km/h, iar mașina va fi capabilă să realizeze, de una singură manvere de frânare și accelerare și chiar va decide când să schimbe banda sau să semnalizeze.

În altă ordine de idei, noua navă-amiral a germanilor va oferi nivelul 3 de autonomie. Totuși, există o mică problemă: legislația în vigoare nu permite circulația acestor tipuri de vehicule. Altfel spus, în primă fază, clienții viitoarei generații Audi A8 nu vor putea utiliza toată suita de tehnologii semi-autonome până când legislația nu se schimbă.

În ceea ce privește gama de motorizări, nemții anunță dezvoltarea unei versiuni care să integreze un sistem de propulsie micro-hibrid. Pe viitor am putea conduce și o variantă plug-in hybrid. Debutul oficial al noii generații Audi A8 va avea loc pe 11 iulie în cadrul unui eveniment ținut în Barcelona.

Via | Motor1

taguri
Adaugă un comentariu