Noul Lamborghini Countach își sărbătorește debutul alături de vechile modele

Noua generație Lamborghini Countach LPI 800-4 a făcut senzație anul trecut imediat după dezvăluirea oficială. După cum era de așteptat, toate cele 112 exemplare planificate și-au găsit deja un proprietar, deși prețul cu siguranța sare de un milion de euro. 

Countach LPI 800-4 este unul dintre cele mai puternice modele Lamborghini produse vreodată. Utilizează un propulsor V12 de 6,5 litri cu suport mild-hybrid. Interesant aici este că motorul electric, montat direct în cutia de viteze a mașinii, este alimentat de energia stocată în interiorul unui supercapacitor, acesta fiind capabil de a oferi de până la trei ori mai multă putere decât un acumulator litiu-ion de aceeași dimensiune.

Deși nu a fost încă exprimat un preț oficial pentru noul Countach, estimările plasează prețul în jurul valorilor de 1 și 3,5 milioane de dolari. În orice caz, acest aspect nu mai este de actualitate, deoarece toate cele 112 exemplare ale mașinii au fost deja contractate.

În prima sa ieșire “la asfalt”, noul Countach a fost acompaniat de doi vechi prieteni cu greutate. Este vorba pespre primul Lamborghini Countach LP 400 produs vreodată (cel verde) și ultimul exemplar Countach 25th Anniversary. Cele trei mașini au fost protagonistele unei ședințe foto de excepție. De asemenea, oficialii Lamborghini au realizat și un scurt clip video care marchează această ocazie unică.

Totuși, nu toată lumea este atât de încântată de apariția unui nou Lamborghini Countach, așa cum este și designerul Marcello Gandini, cel care a desenat liniile primei generații. Acesta și-a exprimat public dispețul pentru existența unui model reboot.

Adaugă un comentariu