PARIS 2014: Noua generatie a lui Kia Sorento

In urma cu doua saptamani, Kia a publicat o serie de imagini si informatii oficiale cu cea de-a treia generatie a lui Sorento.

Pentru moment, oficialii asiatici au prezentat modelul doar in Coreea de Sud, urmand ca in luna octombrie, in cadrul Salonului Auto de la Paris, sa vedem si versiunea dedicata publicului din Europa.

Asa cum va anuntam in urma cu doua saptamani, noua generatie a lui Kia Sorento vine cu un look mult intinerit si cu celebra grila “nas de tigru”. Alaturi de aceste modificari, noul SUV coreean soseste cu blocuri optice restilizate si cu spoilere imbunatatite.

Noul Kia Sorento are o lungime de 4.780 mm, o inaltime de 1.685 mm si o latime de 1.890 mm. De asemenea, ampatamentul a crescut cu 80 de mm, lucru care se traduce prin mai mult spatiu pentru pasageri si pentru bagajele acestora. Conform cifrelor oferite de coreeni, portbagajul lui Sorento are acum o capacitate de 605 litri care poate fi extinsa daca bancheta spate se rabateaza.

kia sorento (6)

In dreptul imbunatatirilor tehnologice, Kia Sorento promite sistemul Around View Monitor. Acesta promite patru camere video care vor facilita manevrele de parcare. In plus, Kia Sorento se lauda si cu sistemul Smart Power Tailgate care va deschide portbagajul atunci cand aveti mainile ocupate.

Alaturi de acestea, Kia promite sisteme de siguranta de ultima generatie. Amintim aici cruise control adaptiv, sistem pentru avertizarea parasirii benzii de rulare, sistem pentru detectarea unghiului mort etc.

 

Motorizari Kia Sorento

Noua generatie a lui Kia Sorento va fi disponibila alaturi de cinci motorizari care vor varia in functie de piata unde activeaza. Pentru “benzinari” Kia a pregatit un motor supraalimentat de 2,4 litri si doua unitati aspirate natural de 2,4 si 3,3 litri.

Fanii agregatelor diesel vor avea la dispozitie un motor de 2,0 litri de 186 CP si 402 Nm si unul de 2,2 litri capabil sa ofere 202 CP si 441 Nm. Pe Batranul continent, noua generatie a lui Kia Sorento va fi disponibila in compania dieselului de 2,2 litri sau alaturi de motorul Otto de 2,4 litri supraalimentat.

 

Adaugă un comentariu