Poliția Română: Sistemul de radare fixe instalat pe DN1 nu este funcțional

În ultima perioadă, diverse publicații și forumuri din țară anunțau că Poliția Română a montat un nou sistem de radare fixe pe DN1. Ei bine, colegii de la AvocatNet au primit un răspuns din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) cu privire la acest aspect.

Conform IGPR, sistemul de camere fixe instalat pe DN1 este vechi și a rămas în continuare neretehnologizat și nefuncțional.

“În prezent, poliţia rutieră dispune de sistemul fix de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor de pe DN 1, care are asemenea aparate la Baloteşti şi Ciolpani (în judeţul Ilfov), Puchenii Mari, Bărcăneşti, Comarnic şi Sinaia (în judeţul Prahova), însă nu s-a reuşit retehnologizarea şi punerea în funcţiune a acestuia până în momentul de faţă”, a explicat subcomisarul de poliţie Răzvan Rădoi.

În plus, același reprezentant al poliției spune că nu se știe dacă punerea în funcțiune a unui astfel de sistem fix va fi posibilă în cursul acestui an.

“Între obiectivele poliţiei rutiere se află şi punerea în funcţiune a astfel de sisteme de monitorizare, dar nu se poate anticipa dacă acest lucru va fi posibil până la sfârşitul anului 2016”, a completat Răzvan Rădoi.

Via | AvocatNet

Adaugă un comentariu