Primăria Capitalei promite 500 de autobuze noi

Primarul general al Capitalei a renunțat la ideea de a cumpăra autobuze second-hand în București. În schimb, vor fi achiziționate 500 de autobuze noi pentru Regia Autonomă de Transport București (RATB). Achiziția va fi făcută în două tranșe.

Chiar astazi s-a finalizat caietul de sarcini şi cred că într-o perioadă destul de scurtă de timp vom avea rezultatul acestei licitaţii internaţionale(…). Pentru început 300 şi ne mai dorim alte 200. (…). Practic, vom avea 300 de autobuze într-un timp cât se poate de scurt pentru că licitaţia demarează chiar în aceste zile. Şi ne-am dori ca în perioada următoare, după ce finalizăm această primă etapă a licitaţiei, să începem una pentru înca 200 de autobuze’, a declarat primarul general al Capitalei.

În acest moment, în garajele RATB se află 1.000 de autobuze. Dintre acestea doar 600 sunt în trafic, iar 300 sunt abandonate în autobază pentru că nu au piese ori pentru că sunt defecte.

“[…] chiar dacă s-ar cumpara câteva piese, defecţiunile sunt prea mari şi ar insemna un efort financiar foarte mare. Şi am facut calculul împreună cu direcţia tehnică din cadrul RATB, doar 500 din cele 1.000 de autobuze ar putea să fie totuşi reparate şi să aiba şi aer condiţionat şi să arate civilizat. Si atunci ne-ar trebui încă 500 pentru a acoperi tot necesarul Capitalei şi zonei metropolitane. De aceea ne dorim să mai achiziţionăm’, a completat primarul Capitalei.

Via | Hotnews

Adaugă un comentariu