Producția lui Skoda Kodiaq a demarat la uzina Kvasiny

Primele unități Skoda Kodiaq au părăsit deja poarta uzinei din Kvasiny. Primele exemplare sunt așteptate să ajungă la clienți în luna februarie a anului viitor.

“Lansarea în producție a lui Skoda Kodiaq este un moment emoționant pentru toată compania, dar mai ales pentru cei din Kvasiny. În ultimele luni, întreaga echipă s-a pregătit pentru startul producției lui Kodiaq”, a declarat Michael Oeljeklaus, șeful de producție Skoda.

Bazat pe aceeași platformă MQB utilizată și de SEAT Ateca și VW Tiguan, SUV-ul Skoda este mai mare cu 20 cm decât acesta din urmă, ajungând la o lungime totală de 4,7 metri – valoare record pentru un SUV de clasă compactă.

Portbagajul măsoară 720 de litri în cazul layout-ului cu cinci locuri, iar prin rabatarea banchetei se poate ajunge la un volum util de 2.065 litri. Opțional, hayonul poate fi dotat cu acționare electrică și sistem de comandă a deschiderii prin pendularea piciorului pe sub mașină.

skoda-kodiaq-productie-cehia

În funcție de echipare, pe consola centrală se va găsi fie un display de 6,5 inchi, fie noul sistem Skoda Connect cu ecran de 8 inchi care oferă conexiune la internet permanentă, Wi-Fi, MirrorLink, Apple CarPlay și Android Auto, plus o aplicație Skoda prin care poate fi urmărit statusul mașinii de la distanță.

Gama de motorizări va număra cinci propulsoare la momentul lansării: trei pe benzină și două diesel. La baza gamei se va găsi un 1.4 TSI de 125 CP, urmat de încă o variantă de 150 CP a aceluiași motor. Cel mai puternic propulsor pe benzină va fi un 2.0 TSI de 180 CP și 320 Nm.

Fanii motoarelor diesel vor avea la dispoziție două trepte de putere ale unității 2.0 TDI, de 150 și, respectiv, 190 CP. În funcție de versiune și de nivelul de echipare, Kodiaq va avea o transmisie manuală cu șase trepte sau o automată cu dublu ambreiaj cu șase sau șapte rapoarte. De asemenea, SUV-ul Skoda va fi oferit atât în variante cu tracțiune față, cât și cu tracțiune integrală permanentă.