Proiect – Probe noi pentru obținerea permisului auto

Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor discută legea prin care se instituie probe mai dure pentru obţinerea permisului auto. Acest proiect propune ca examenul pentru obținerea permisului auto să includă patru secțiuni: teorie, poligon, traseu pe timp de zi și traseu pe timp de noapte.

De asemenea, românii care nu au terminat 11 clase nu vor mai putea susține examenul auto. La toate acestea se adaugă și monitorizarea video pentru proba practică a examenului.

Autoritățile vizează scăderea numărului de accidente rutiere cauzate de slaba pregătire a șoferilor. Conform unui raport, cinci oameni mor în fiecare zi în accidente rutiere. Autoritățile vor să reducă la jumătate numărul victimelor odată cu noile reguli.

Tu ce părere ai despre aceste propuneri? Ești sau nu de acord cu ele?

Via | Digi24

  sava ovidiu says:

  probele pentru obtinerea permisului , sunt foarte bune dar varsta sa fie de 20 de ani , iar la 75 de ani sa te duci singur sa-ti predai permisul de conducere

  Doru Dascalu says:

  Ma pufnit râsul când am citit ştirea. Acum 50 de ani dacă spuneai că eşti şofer râdea lumea de tine, erai considerat ultimul om. Era un motiv de jenă pentru o fată, să se căsătorescă cu un şofer. Conduc de 40 de ani. Şi am întâlnit inşi cu masterat care nici căruţa nu erau în stare să conducă. Ca să conduci maşina nu ai nevoie de studii. Ai nevoie de un IQ normal, adică minim 80. Dacă eram în parlament această lege o dădeam. Nu ai IQ-ul peste 80, mergi cu transportul în comun. Indiferent câte diplome ai avea. La o lege de acest gen şoselele României ar rămâne goale goluţe. În toată ţara ar rămâne pe şosele maxim jumătate de milion de maşini. Dacă prin absurd cei de la Google ar da cadou maşini autonome tuturor românilor, pariez că şi cu alea ar face accident, că trebuie românul “inteligent” să apese vreun buton ceva şi o scoate de pe şosea.

  Relu says:

  de unde ideea ta asta … ( sa nu zic cum)
  avem in firma soferi pensionari ce nu au avut nici o amenda sau accident pe cand cei tineri exceleaza la asa ceva din pacate. Nu varsta e un criteriu ci sanatatea omului respectiv . Am vazut accidente facute de soferi de 40 de ani ce nu stiau ca sufera cu inima si au facut infarct la volan . Asa ca….
  PS am in vecini o familie la care vine anual de sarbatorile de Craciun si Anul Nou o rudă din Hamburg de 82 de ani ( in prezent ) si nimeni in Germania nu-l acuza de faptul ca de ce sofeaza si e in varsta . Circula corect si prudent nu a avut accidente sau amenzi am fost in oras cu el. E mult mai atent , mai ponderat decat multi tineri .!Faceti de ex, un grafic cu accidentele comise de tineri comparativ cu nr celor comise de cei in varsta si apoi vorbiti.

  Tinel says:

  dar cu cei ce au deja permise si nu stiu sa scrie si sa citeasca stiu doar sa numere valuta si sa cantareasca ( din priviri desigur)aurul de la gat si de pe degete ce faceti?

Adaugă un comentariu