Raportezi mașinile parcate neregulamentar și câștigi bani. Cum vi se pare ideea?

Mașinile parcate neregulamentar sunt o problemă în marile orașe. O firmă care administrează spații de parcare din Marea Britanie a avut o idee ingenioasă pentru diminuarea acestui fenomen și pedepsirea eficientă a contravenienților. 

Compania Car Park Management, care operează spații de parcare pentru mari companii din Marea Britanie, precum McDonalds, Halfords, Tesco și NHS, oferă un comision de 10 lire pentru fiecare mașină parcată neregulamentar care este raportată în sistem.

Tot ceea ce trebuie să facă utilizatorii este să fotografieze mașina parcată greșit și să încarce fotografia în sistemul informatic al companiei, împreună cu numărul de înmatriculare. Pentru aceasta, CPM pune la dispoziție o aplicație de mobil, care face întregul proces mult mai simplu.

Pentru prevenirea abuzurilor, fiecare situație raportată este analizată înainte de emiterea tichetului de amendă, dar compania CPM este deja aspru criticată pentru modelul său de business.

Cu siguranță că o astfel de inițiativă pusă în practică la București ar transforma toată populația Capitalei și a județelor limitrofe în armate de zombies vânători de mașini parcate neregulamentar. Ceva în genul Pokemon, dar cu beneficii…

  Alex says:

  Ar fi genial la noi

  Eu radu says:

  Ar trebui ca aparatele fotografice ale telefoanelor mobile sa aiba un buton care sa permită afișarea datei si orei pe fotografie. Iar la politie fotografiile se adauga in fisa autovehiculului si se decide amenda.

  DAN says:

  DE CE DOAR IN BUCURESTI SI JUDETELE LIMITROFE?….CU ARDEALUL CE AVETI?….

  contribuabil says:

  Nu stiu care va fi impactul la noi.
  Numai ieri in fata sediului de inmatriculari, permise, CI, etc si pe o parte si cealalta a strazii din fata institutiei , DESI EXISTA SEMNUL OPRIREA INTERZISA, strada era plina de masini oprite.
  Vreun politai in zona??? NU. Asa ca, daca cei care trebuie sa-si faca treaba nu o fac, cetatenii care sunt in aceasta situatie nelegala privind parcarea in locuri nepermise… nu vor face nimic.
  Problema la noi este aplicarea legii. Nimeni NU este sanctionat pentru incalcarea legii. Unde vrem sa ajungem? Legea junglei care scoate la iveala sfidarea si nesimtirea multura.

Adaugă un comentariu