Record: Volkswagen ID.3 poate parcurge peste 500 de kilometri cu un plin

Volkswagen ID.3 își demonstrează abilitățile prin stabilirea unui record în condiții reale de trafic: a parcurs cu 100 km mai mult decât autonomia oficială.

Citește și:

Volkswagen a fost în 2019 cea mai îndatorată companie din lume

Așa arăta cel mai rapid și mai aerodinamic Volkswagen creat vreodată

Volkswagen ID.3, pregătit de livrare. Cu cât s-a scumpit 1st Edition

Nemții din Volfsburg au vrut să demonstreze că, folosit cu grijă, Volkswagen ID.3 poate parcurge liniștit peste 500 de kilometri între încărcări. Modelul de test a fost ID.3 1st Pro Performance, care vine cu 204 CP, 310 Nm și o autonomie de până la 420 de kilometri, mulțumită bateriei de 58 kWh.

Condus de Felix Egolf — un specialist în teste de consum —, ID.3 a plecat chiar de la uzina din Zwickau, Germania (locul unde este și produs, de altfel), cu destinația Schaffhausen, Elveția. Itinerariul a fost constituit din 234 de kilometri de autostradă și 297 de kilometri de drumuri naționale, iar viteza medie la finalul traseului a fost de 56 km/h.

Alături de Felix s-a aflat un cameraman, echipat complet cu aparatură profesională. Masa totală pe care a avut-o ID.3 de cărat a fost de circa 250 de kilograme, estimează Volkswagen. Pasagerii au folosit consumatorii electrici auxiliari — navigație, muzică, climatizare — în cea mai mare parte a călătoriei. Așa cum a menționat și Egolf, traseul a fost parcurs în mod cumpătat (lucru indicat și de viteza medie obținută), folosindu-se până și de TIR-uri pentru a profita de plasa de aer care oferă o rezistență mai mică la înaintare.

Adaugă un comentariu