Renault Grand Scenic – Poze și detalii oficiale

Renault ne-a demonstrat că monovolumele pot fi interesante, iar acum, cu Grand Scenic, francezii vin să completeze gama. Din punct de vedere estetic, nu sunt foarte multe de zis, întrucât Grand Scenic urmează aceleași linii pe care le regăsim pe Scenic.

Noua generație Renault Grand Scenic măsoară 4,63 metri lungime, 1,86 metri lățime și are o înălțime de 1,66 de metri. Ampatamentul măsoară 2,8 metri și este mai mare cu 35 de mm față de generația pe care o succede. În aceste condiții, Renault Grand Scenic promite să ofere și mai mult spațiu pentru toți pasagerii.

Și pentru că Renault vrea să demonstreze că monovolumele nu sunt plictisitoare, a montat pe Grand Scenic jante de 20 de inchi, indiferent de versiunea aleasă.

Noua generație Renault Grand Scenic este disponibilă cu cinci sau șapte locuri, iar volumul oferit de portbagaj este de 765 de litri (versiunea cu cinci locuri). În plus, la interior, Renault pune la dispoziție compartimente de depozitare ce adună un volum de încă 63 de litri. Tot la interior, clienții se vor putea bucura de sistemul de infotainment R-Link 2 care folosește un ecran tactil de 8,7 inchi, dar și un sistem audio semant de Bose.

2016 renault grand scenic debut (6)

Gama de sisteme de siguranță și asistare conține un sistem de frânare automată (cu detectarea pietonilor) și un sistem care atenționează șoferul atunci când este obosit.

Gama de motorizări a lui Renault Grand Scenic cuprinde trei unități diesel și două pe benzină. Motoarele pe benzină sunt Energy TCe 115 și Energy TCe 130, ambele disponibile cu transmisia manuală cu șase trepte. Motoarele diesel pot fi echipate fie cu transmisia manuală cu șase trepte, fie cu cea EDC cu șapte sau cu șase rapoarte. Gama de motoare diesel cuprinde Energy dCi 110, Energy dCi 130 și Energy dCi 160.

Am păstrat pentru final surpriza Renault. Vorbim despre unitatea dCi 110 Hybrid Assist. Aceasta integrează un generator electric și o baterie de 48V. Sistemul va recupera energia obținută la frânare și va asista motorul cu combustie internă.

Adaugă un comentariu