Renault Talisman – Poze și detalii oficiale cu înlocuitorul lui Laguna și al lui Latitude

Renault a prezentat astăzi noul Talisman, modelul de clasă medie care vine să deschidă drumul pentru un nou duel cu Ford Mondeo, Volkswagen Passat și Skoda Superb. 

 

2016 Renault Talisman – Exterior

La exterior, Renault Talisman propune o limuzină clasică cu un look elegant croit pentru a face față unui duel interesant în segmentul D. Zona frontală este dominată de grila masivă și de blocurile optice moderne. Luminile de zi au integrat LED-uri, iar semnătura acestora este una interesantă.

Privit din profil, Renault Talisman are un design expresiv și elegant, în timp ce zona posterioară este dominată de stopurile alungite care se leagă prin intermediul siglei producătorului francez.

2016 renault talisman (26)

Noul Renault Talisman are o lungime de 4,85 de metri, o lățime de 1,87 de metri, o înălțime de 1,46 de metri și folosește platforma CMF. Ampatamentul măsoară 2,81 de metri, ceea ce se traduce prin spațiu interior generos. Portbagajul noului model francez măsoară 608 litri, în timp ce spațiile de depozitare din cabină mai adună până la 25 de litri. Conform oficialilor Renault, noul Talisman va fi disponibil cu zece culori pentru caroserie și cu cinci tipuri de jante a căror dimensiune variază între 18 și 19 inchi.

2016 Renault Talisman – Interior

La interior, Renault Talisman vine cu o consolă centrală generoasă, menită să separe și mai mult spațiul șoferului de cel al pasagerului din dreapta. Scaunele vin și ele cu reglaje pe 10 zone, iar cel al șoferului se retrage cu 50 de mm pentru un acces sau pentru o coborâre facilă. În plus, acestea pot fi configurate cu funcții de masaj, încălzire sau ventilație.

Sistemul multimedia va fi disponibil în trei versiuni. Varianta entry-level vine cu un ecran de 4,2 inchi, în timp ce versiunea intermediară aduce cu sine sistemul de infotainment R-Link 2. Acesta va fi oferit la pachet cu un ecran de 7 inchi și cu un sistem audio Bose.

Versiunea de top va avea un ecran cu o diagonală de 8,7 inchi, tot în format portrait.

renault talisman 2016

În dreptul sistemelor de asistență a șoferului, Renault Talisman bifează următoarele: cruise control adaptiv, head-up display, frână de mână cu acționare electrică, asistent la parcare automat, sistem de recunoaștere al semnelor de circulație, sistem pentru monitorizarea unghiului mort și cameră video pentru mersul cu spatele.

 

2016 Renault Talisman – Tehnologie și motorizări

Noul Renault Talisman va fi disponibil cu sistemul de direcție activă pentru toate cele patru roți 4Control. În plus, francezii oferă un sistem activ de control al amortizării. Prin intermediul sistemului Multi-Sense, șoferul va putea selecta unul dintre cele patru moduri pre-definite: Comfort, Sport, Eco și Neutral. Pentru un plus de control, francezii au optat și pentru introducerea modului Perso.

Fiecare mod va sosi cu setări diferite pentru răspunsul motorului, pentru sistemul de suspensii și pentru tehnologia 4Control. Ba mai mult, ambianța interioară va fi și ea modificată.

Renault anunță că noul Talisman va fi disponibil cu cinci motorizări, două pe benzină și trei diesel. Fanii propulsoarelor pe benzină vor putea alege între unitățile Energy TCe 150 și Energy TCe 200. Ambele vor fi cuplate doar la cutia de viteze cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte.

Iubitorii motoarelor diesel vor putea opta pentru agregatele dCi 110, dCi 130 și dCi 160. Primele două unități vor fi disponibile cu transmisia manuală cu șase rapoarte sau cu cea EDC, tot cu șase trepte, în timp ce motorul dCi 160 vine doar în compania cutiei cu dublu ambreiaj cu șase rapoarte.

Noul Renault Talisman va fi expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Adaugă un comentariu