SEAT confirmă un nou crossover

Luca de Meo, președintele SEAT, a confirmat că în 2017 vom face cunoștință cu un nou crossover. Modelul ar urma să aibă dimensiuni mai mici comparativ cu Ateca și va susține politica de creștere a companiei.

Prin acest asalt, SEAT vrea să muște și mai mult din bucata de piață dominată de SUV-uri. Așa cum era normal, oficialul SEAT nu a oferit niciun detaliu legat de viitorul crossover. În schimb, de Meo a spus că Ateca a fost primit cu brațele deschise de public. Până în acest moment, 300.000 de persoane au accesat configuratorul Ateca, iar numărul lor este în creștere.

Conform anumitor zvonuri apărute în piață, fratele mai mic al lui Ateca va avea la bază platforma viitoarei generații Ibiza și va fi oferit doar cu tracțiune față.

SEAT Ateca – Detalii

Versiunea entry-level a lui SEAT Ateca va folosi motorul de 1,0 litri cu trei cilindri și 110 CP. Gama de motorizări va cuprinde și unitatea de 1,4 litri și 150 CP, dar și dieselurile de 1,6 și 2,0 litri.

În standard, SEAT va oferi cutia de viteze manuală cu șase trepte, iar pe versiunile mai potente, ibericii vor oferi și cutia cu dublu-ambreiaj și șapte rapoarte. Tot în standard, SEAT Ateca va fi disponibil cu tracțiune față, însă pe lista de opționale clienții vor regăsi și sistemul 4Drive.

Adaugă un comentariu