Sfaturi pentru iarna – Episodul 3 – Accesoriile pe care nu trebuie sa le uiti

In partea a treia a seriei “Sfaturi pentru iarna”, vom enumera cinci lucruri pe care nu trebuie sa le uiti niciodata atunci cand pleci cu masina la un drum ceva mai lung.

1. Stergatoarele de parbriz

Daca vara te poti descurca cu un set de stergatoare tocite si vechi, iarna lucrurile se schimba radical. Incearca sa achizitionezi un set de stergatoare cu protectii speciale, dedicate sezonului rece, si nu te gandi prea mult daca esti convins ca vechile accesorii si-au depasit durata de viata. Un alt lucru de care nu trebuie sa uiti este lichidul pentru curatat parbrizul. Tine rezervorul plin si incearca sa ai inca un bidon in portagaj.

sfaturi pentru iarna

2. Lanturile antiderapante

Daca vremea si carosabilul nu sunt alaturi de tine, iar un drum lung trebuie neaparat efectuat, nu uita de lanturi. Le poti gasi la majoritatea comerciantilor de combustibili, dar si la magazinele de bricolaj.

sfaturi pentru iarna

3. Incearca pe cat posibil sa ai rezervorul plin

Pe timp de iarna incerca pe cat posibil sa ai rezervorul plin. Un drum in afara orasului si o ninsoare zdravana te pot tine pe loc, iar motorul masinii devine singura ta sursa de caldura asa ca nu neglija rezervorul.

sfaturi pentru iarna

4. Dotari suplimentare in portbagaj

Cand pleci la drumuri lungi pune in portbagaj si cateva accesorii suplimentare. O lopatica, un sac cu nisip, cabluri pentru curent si nu in ultimul rand, o patura. Daca se intampla sa ai in casa o pereche mai veche de cizme, le poti arunca in portbagaj. Nu stii niciodata ce iti rezerva drumurile pe timp de iarna. De asemenea, poti adauga si cateva sticle cu apa, dar si cateva conserve.

sfaturi pentru iarna

5. Ultimele accesorii

Suntem aproape de final cu pregatirea masinii pentru iarna. Atunci cand pleci de acasa nu uita sa incarci bateria telefonului mobil. Daca totusi ai uitat, mai ai o sansa: incarcatorul auto. De asemenea, specialistii spun sa ai cu tine o lanterna pentru posibilele defectiuni aparute noaptea.

Sursa foto: 1 | 2 | 3 | 4

Adaugă un comentariu