Skoda Superb GreenLine promite autonomie de peste 1.780 de kilometri cu un singur plin

Skoda va expune versiunea GreenLine a lui Superb în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Cea mai frugală variantă a modelului din Mlada Boleslav va fi disponibilă atât pentru versiunea berlină, cât și pentru cea break.

Sub capota lui Skoda Superb GrennLine se află motorul de 1,6 litri TDI capabil să producă 120 CP. Acesta este cuplat la o cutie manuală cu șase rapoarte și integrează și un sistem Start – Stop, dar și unul de recuperare a energiei la frânare. Transmisia a fost optimizată pentru consum, iar același lucru s-a întâmplat și la nivel aerodinamic. Vorbim aici despre un șasiu coborât cu 15 mm și despre un eleron poziționat pe capacul portbagajului sau în partea de sus a hayonului, în funcție de caroseria aleasă.

Astfel, coeficientul aerodinamic este de 0.263, în cazul berlinei și de 0.275, în cazul versiunii break. Tot pentru îmbunătățirea consumului, Superb GreenLine dispune de jante de 16 inchi “încălțate” cu pneuri cu rezistență redusă la rulare.

Acestea fiind zise, Skoda Superb GreenLine este capabilă să consume doar 3,7 l/100 km, iar autonomia totală depășește 1.780 de kilometri. În ceea ce privește emisiile de CO2, acestea se cifrează la 95 de grame per kilometru.

Din punct de vedere estetic, Skoda Superb GreenLine se diferențiază de celalte variante din gamă prin prezența siglei “GreenLine” pe capacul portbagajului, dar și prin geamurile spate cu tentă.

Adaugă un comentariu