Statistică neagră – 27.000 de accidente rutiere s-au petrecut în România în 2016

Anul trecut, în România, s-au înregistrat peste 27.000 de accidente rutiere cu morți sau răniți, cu 3.000 mai multe decât în 2015. Din păcate pentru noi, în ultimii șase ani, numărul evenimentelor grave crește constant.

În 2016, peste 1.900 de oameni au murit în accidentele produse în România, conform datelor făcute publice de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România.

Conform aceluiași raport, una dintre principalele cauze ale numărului ridicat de accidente grave o reprezintă structura precară a rețelei de drumuri publice. În 2015, 90% din drumurile țării aveau o singură bandă pe sens, dar cu toate acestea, numărul de accidente cu victime a crescut considerabil pe autostrăzi.

Oboseala pare să nu mai fie o cauză importantă a accidentelor grave, în condițiile în care peste 40% dintre evenimente au fost provocare de șoferi care se conduseseră în acea zi între 1 și 3 ore. Majoritatea accidentelor grave au fost provocate de șoferi cu vârsta între 22 și 26 de ani.

Principalele cauze ale accidentelor grave sunt viteza neadecvată și nerespectarea regulilor de circulație.

Via | Profit.ro