Statul român, obligat să restituie timbrul de mediu

Timbrul de mediu va trebui restituit de către statul român celor care l-au plătit, în caz contrar riscând plata unor amenzi substanțiale. 

Comisia Europeană se pregătește să declanșeze procedura de infringement dacă nu returnerază timbrul de mediu celor care l-au plătit. Cel puțin asta au declarat surse oficiale pentru Profit.ro. Procedura de infringement constituie un proces care presupune atenționarea unui stat membru UE de către Comisia Europeană pentru încălcarea unei obligații și, ulterior, acționarea statului respectiv în judecată la Curtea Europeană de Justiție, unde țara în cauză este amendată, de obicei, cu o sumă substanțială.

E mai bine să tragi frâna de mână sau e suficient să lași mașina în viteză? | VIDEO

Bruxelles-ul a cerut Guvernului să-i transmită, în primul rând, de ce timbrul de mediu este plătit în continuare și, în al doilea rând, modul în care Guvernul a programat restituirea acestuia. Dosarul deschis de Comisie apare în contextul în care Curtea de Justiție a Uniunii Europene a emis recent o decizie prin care statul român este obligat să restituie și timbrul de mediu (taxa auto în vigoare) pentru mașinile second-hand, după ce și celelalte trei forme ale taxei au fost declarate nelegale.

    Ileana says:

    cine a introdus-o sa o restituie din buzunarul lui,nu din buzunarele fraierilor

    Marian says:

    Bai lasatine in puii mei in pace cu cacealmaua voastra si etc se restituie inapoi in 4-5 ani,si pana atuncea la.noi in tara toate cresc si nu mai au aceeasi valoare ca si cand am platito…hoti ce.sunteti

Adaugă un comentariu