Studiu: Jocurile video te fac un șofer mai bun

La finalul săptămânii trecute vă prezentam un studiu din care aflam că talentul la volan se moștenește. Dar pentru cei care nu au gene necesară mai există o șansă: jocurile video. Conform unui studiu realizat de Universitatea New York din Shanghai, simulatoarele auto îmbunătățesc abilitățile șoferilor în traficul real.

Pe scurt, acele ore pe care le-ai petrecut în fața calculatorului încercând să dobori record după record pe Nurburgring, te vor ajuta în trafic. Ba mai mult, chiar și jocurile video de tip first-person shooter aduc beneficii, ele generând o coordonare mai bună dintre controlul vizual și cel motor.

“Cercetările noastre arată că jocul pe diverse simulatoare auto, chiar și pentru o perioadă de doar 5 ore, îmbunătățește coordonarea dintre controlul vizual și cel motor”, a declarat Li Li, coordonatorul studiului.

În cadrul studiului, subiecții au fost rugați să se joace timp de șase luni, între cinci și zece ore pe săptămână. Cei care au făcut acest lucru au reușit să mențină o mașină pe traiectoria corectă în condiții de vânturi laterale puternice mult mai bine decât cei care nu s-au atins de jocurile video. Același studiu a arătat că și cei care își umplu timpul cu alte jocuri vor dezvolta calități mai bune de șofat.

Una peste alta, jocurile video îi pot ajuta pe cei care nu se descurcă extraordinar de bine la volan.

Sursa | motor1

Adaugă un comentariu