Timbrul de mediu ar putea fi înlocuit cu o taxă auto de intrare în orașe și stickere colorate

În urmă cu câteva zile v-am anunțat că Ministerul Mediului pregătește o nouă formă pentru timbrul de mediu. Acesta nu va fi înlocuit cu o altă taxă auto, ci cu un “sistem modern”.

Colegii de la Profit.ro au reușit să afle o serie de detalii cu privire la planurile Ministerului Mediului. Astfel, oficialii vor să introducă o vignetă, diferențiată ca valoare în funcție de gradul de poluare al autoturismului, șoferii urmând să aibă acces în diferite zone ale marilor orașe doar pe baza unui abțibild lipit pe parbriz.

Cei care au călătorit cu mașina în afară au mai văzut acest sistem în Germania, iar de curând și în Paris.

Valoarea acestei vignete ar urma să fie stabilită în funcție de norma de poluare, de emisiile mașinii și de tipul de carburant folosit.

“Confirmăm că este în lucru introducerea unei taxe de intrare în orașe mari. Pentru România, este în lucru introducerea, în locul timbrului de mediu, a unei taxe de intrare în marile orașe, care presupune o plată în funcție de noxe și de combustibil plus un sticker, cu o anumită culoare, pe anumite zone ale unui oraș. Astfel, pentru ca un șofer să poată intra cu o mașină poluantă în centrul orașului, de exemplu, el va trebui să plătească o anumită taxă și va primi în schimb un anumit sticker cu o culoare care îi va permite accesul. Din acest moment este în lucru și o «zonare» a Bucureștiului”, au transmis surse autorizate pentru Profit.ro.

Sursa | Profit.ro

    amaia says:

    Talharii astia din guvern nu se linistesc deloc in urma prostestelor populatii, insista sa puna tribut pe capul nostru sub diverse forme, pana nu dispar puslamalele astea o sa scoatem bani din buzunar, pentru ca ei sa-si dea salarii de merit si alte cakaturi inventate la un pahar de ceva, totul in defavoarea romanilor , ca sa nu ne fie bine in tara noastra. Arde-i-ar focul DE BLESTEMATI!

Adaugă un comentariu