Timbrul de mediu va putea fi recuperat

Toți cei care au achitat timbrul de mediu, taxa auto care a fost în vigoare în intervalul 1 martie 2013 și 31 ianuarie 2017, au motive de bucurie. Ministrul Mediului a anunțat astăzi că sumele achitate de șoferi vor fi restituite.

Toată lumea știe că în vara anului trecut, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a stabilit că timbrul de mediu a fost solicitat de stat ilegal.

“Pot să vă asigur că toate sumele care au fost plătite vor fi înapoiate. E o decizie a instanţei şi aici nu este loc de interpretări”, a spus Daniel Constantin, ministrul Mediului.

Din păcate, autoritățile nu au oferit detalii cu privire la perioada sau la modul în care statul va restitui acești bani. Tot ce știm până acum este faptul că sumele nu vor fi restituite în tranșe anuale.

“Urmează să stabilim cum vom rambursa aceste sume, printr-un memorandum pe care îl vom avea în săptămânile următoare pe masa Guvernului. Statul a încasat aceşti bani în timp. Nu cred că putem să-i rambursăm dintr-o dată. Ar putea să dureze mai mult de un an, pentru că sumele sunt destul de mari”, a completat ministrul Mediului.

După cum știți, statul va introduce în scurt timp stickere colorate pentru toate mașinile. În maximum 2 ani, toate vehiculele care circulă în România vor avea astfel de stickere pe parbrize, iar astfel autoritățile vor cunoaște norma de poluare. Mai multe detalii despre aceste stickere găsiți AICI.

Via | profit

Adaugă un comentariu