Supraviețuitori – Trișezi centura, păcălești viața – O campanie de conștientizare

Nepurtarea centurii de sigurață ucide anual sute de români. De aceea, Poliția Română demarează o campanie pentru conștientizarea acestui fenomen. Pentru a susține această campanie, Poliția Română a pregătit și o expoziție.

Denumită Supraviețuitorii, ea poate fi admirată în on-line (supraviețuitori.ro) sau în orașele: București (7 iulie – 18 iulie), Constanța (19 iulie – 25 iulie), Iași (26 iulie – 1 august), Brașov (1 august – 8 august), Cluj (9 august – 14 august) și Timișoara (15 august – 21 august).

Cine sunt “Supraviețuitorii”? Cei care purtau centura: scaunele șoferilor sau ale pasagerilor care au ales să poarte centura peste spătarul scaunelor.

“De aceea, le-am extras din epavele mașinilor implicate în accidente grave și le-am oferit un loc special în cadrul primei expoziții urbane derulate de Poliția Română”, scrie în descrierea campaniei.

Iată un exemplu de Supraviețuitor.

Marele protejat

Scaun extras din epava unei mașini autoutilitare

Locul accidentului: Craiova

Iartă-mi aspectul neîngrijit. Dar, deh, de când cu accidentul… Așa am rămas. Mașina în care stăteam a lovit mai întâi o mașină mică, apoi a intrat într-o casă. Marian, șoferul, mai avea o singură livrare, la numai 4 km distanță. Aproape! Numai că întârziase livrarea cu jumătate de oră. Oricum, el era pe grabă mereu. Tot timpul avea livrări! Urcă, dă-te jos, urcă, dă-te jos! Și tot așa. E obositor să cuplezi și să decuplezi centura de zeci de ori pe zi. Așa că era mereu trasă peste spătarul meu. Tot timpul. Eram protejat chiar și în parcare. Dar Marian? S-a dus. Pe niciun drum, în mare grabă.

Via | Supravietuitori

Adaugă un comentariu