Volkswagen anunță vânzările din 2016. Toyota ne ține în suspans

Lupta pentru cel mai mare constructor auto al anului încă nu a fost elucidată. Volkswagen a anunțat vânzările obținte în 2016, însă Toyota ne mai ține în suspans până la finalul lunii curente.

Grupul Volkswagen a raportat vânzări de 10,3 milioane de mașini în cele 12 luni din 2016. Dintre acestea, aproximativ 6 milioane au fost vândute sub brandul Volkswagen, în timp ce Skoda vine cu cea mai bună creștere: 6,8% și vânzări de 1,1 milioane de unități.

Citește și: Mercedes-Benz termină anul pe prima poziție în topul constructorilor premium

Sperăm că nu aveați dubii în privința celui mai bine vândut model din gama Skoda. Octavia reușete iarăși un an bun, cu 436.000 de exemplare. Un alt brand, un alt model nou care a contribuit la vânzările excelente obținute de grupul german. Vorbim despre SEAT Ateca. SUV-ul ibericilor a vândut bine, iar la final de an, SEAT trece pe plus cu 2,6 procente. Singurul brand care a scăzut în 2016 a fost MAN, însă deprecierea este de doar 0,2%.

Citește și: Supercarurile au vândut bine în 2016. McLaren și Lamborghini au avut creșteri generoase

Acum rămâne de văzut cât a reușit să vândă Toyota în decembrie 2016. Știm că în primele 11 luni, japonezii bifau 9,4 milioane de mașini vândute la nivel global.

Via | Volkswagen

Adaugă un comentariu