Volkswagen C Coupe GTE Concept semnalează viitorul germanilor în China

Volkswagen a expus noul C Coupe GTE Concept în cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Conform oficialilor germani, prototipul măsoară peste 5 metri lungime, are 1,9 metri lățime și un ampatament de 3 metri. Jantele imense de 22 de inch completează look-ul exterior, iar designul acestuia a fost gândit special pentru a satisface nevoile pieței auto din China.

Din comunicatul de presă aflăm că posibilul model de serie care va deriva din Volkswagen C Coupe GTE Concept va fi poziționat între Passat și Paheton.

La interior, conceptul germanilor se aseamănă foarte mult cu actuala generație a lui Passat, însă fiind vorba despre un studiu, designerii și-au permis să vină și cu o serie de accesorii futuriste. Pasagerii din spate au o consolă centrală proprie cu ajutorul căreia aceștia pot accesa multe dintre comenzile vehiculului.

volkswagen c coupe gte concept (3)

Sub capota conceptului, Volkswagen C Coupe GTE Concept se ascunde un sistem de propulsie hibrid. Acesta integrează un motor pe benzină de 210 CP și unul electric de 124 CP. În total, ansamblul hibrid este capabil să livreze 245 CP și 500 Nm. În ceea ce privește autonomia în modul electric, aceasta ajunge până la 50 de kilometri, în timp ce autonomia totală poate trece de 800 de kilometri. În dreptul capitolului consum de carburant, Volkswagen C Coupe GTE Concept se laudă cu 2,3 litri/100 km, cu emisii de CO2 de 55 de grame per kilometru.

Deși vorbim despre un hibrid, acesta are performanțe bune. Accelerația 0 – 100 km/h se desfășoară în 8,6 secunde, iar viteza maximă trece puțin peste valoarea de 230 km/h.

Adaugă un comentariu