Volkswagen instalează filtre de particule și pe motoarele pe benzină

Scandalul Dieselgate nu s-a încheiat și nici nu se va încheia prea curând. Dar se pare că nemții au învățat din greșeli și vor să treacă pe calea cea dreaptă. Conform unui raport emis de grupul Volkswagen, începând din 2017 și motoarele pe benzină vor avea filtre de particule, elemente pe care le regăseam din plin pe unitățile diesel.

Informația fusese deja confirmată de board-ul germanilor în cadrul unei întâlniri cu investitorii de la finalul lunii iunie, însă veștile abia acum au venit în piață. Primele propulsoare pe benzină din gama Grupului Volkswagen care vor avea instalate filtre de particule vor fi cele de 1,4 litri TSI de pe Tiguan și cele de 2,0 litri TFSI de pe Audi A5.

Treptat, inginerii vor aduce această tehnologie pe toată gama de unități și în tot grupul. Conform primelor analize, instalarea acestor filtre va duce la reducerea cu 90% a substanțelor nocive rezultate în urma arderilor. Filtrele nu vor avea niciun efect direct asupra emisiilor de CO2 și nici asupra consumul de carburant.

Adaugă un comentariu