Cum și-a propus Volkswagen să transforme radical o insulă grecească

Grupul Volkswagen demarează un experiment inedit pe insula Astypalea, care în următorii șase ani va deveni neutră din punct de vedere al emisiilor.

Citește și:

Volkswagen revine pe profit în trimestrul trei din 2020

Noul Volkswagen Golf primește versiune cu gaz natural comprimat. Are 130 CP

Noul Volkswagen Golf 8 GTI Clubsport debutează cu 300 de cai-putere

Volkswagen a anunțat un parteneriat cu Guvernul Greciei prin care va transforma insula Astypalea într-un univers electric, neutru din punct de vedere climatic.

Producătorul vrea ca în următorii șase ani să înlocuiască toate vehiculele de pe insulă cu unele electrice. În acest moment, pe insula cu întindere de 97 de kilometri pătrați circulă 1.500 de mașini, care vor fi înlocuite cu circa 1.000 de unități electrice furnizate de Volkswagen.

Mai mult, serviciile de transport — care acum sunt reprezentate de două autobuze diesel — vor fi înlocuite cu unele de ride-sharing, prin care se va pune la dispoziția publicului biciclete, scutere și mașini electrice. Insula este casă pentru 1.300 de localnici și este vizitată anual de circa 72.000 de turiști.

Cât despre rețeaua de încărcare, Eli — furnizor de energie sub egida Volkswagen — va monta în Astypalea 230 de stații de încărcare — publice și private —, cu mențiunea că energia furnizată va fi obținută din surse regenerabile: solare și eoliene.

Este cel mai îndrăzneț proiect de care am auzit în ultimul timp și abia așteptăm să-l vedem materializat.

Adaugă un comentariu

Articole similare