Volkswagen a prezentat noua generație Crafter – 69 de versiuni derivate, costuri de exploatare scăzute și tracțiune pentru toate gusturile

Volkswagen a prezentat noul Crafer în Offenbach, Germania. Nemții spun că noul lor “cărăuș” devine cea mai bună soluție pentru cei mai pretențioși clienți. Modelul are o masă totală maximă autorizată cuprinsă între 3 și 5,5 tone, un volum de încărcare maxim de 18,4 metri cubi și până la 69 de versiuni derivate.

Dezvoltarea noului Crafter a fost o șansă unică de a evita toate compromisurile, bazându-ne în același timp pe experiența noastră de zeci de ani în acest segment de piață. Noul Crafter reprezintă o îmbinare între accentul pus pe produs și accentul pus pe client. Cu alte cuvinte, am dezvoltat acest autovehicul din perspectiva clientului’, a declarat Eckhard Scholz, Președintele Consiliului de conducere al Volkswagen Autovehicule Comerciale.

Noua generație Volkswagen Crafter va fi disponibil în versiunile Furgon și Kombi și va putea fi comandat în diverse lungimi (5986 mm, 6836 mm sau 7391 mm pentru furgonul), precum și înălțimi (2355 mm, 2590 mm sau 2798 mm pentru furgon). Alături de acestea, Volkswagen oferă și versiuni cu cabină simplă și cabină dublă și nu numai.

În versiunea cu tracțiune față, Volkswagen Crafter oferă o capacitate de încărcare maximă de 18,4 m3 cu o masă totală maxim autorizată cuprinsă între 3,0 – 4,0 tone.

2016-volkswagen-crafter-2

La interior, modelul german poate fi comandat cu scaunele cu suspensie ergonomică ergoConfort ce poartă sigiliul AGR. Acestea oferă suport reglabil pentru zona lombară, dar și funcție de masaj. În standard, Crafter vine cu geamuri electrice, închidere centralizată cu telecomandă, dar și cu o serie de sisteme proiectate pentru depozitarea diverselor echipamente electronice.

În dreptul sistemelor de asistență, VOlskwagen anunță apariția sistemul activ de menținere a benzii de deplasare (Lane Assist), un sistem de asistență la parcare (Park Assist) și un sistem de asistență la manevrarea unei remorci (Trailer Assist). Tot pe lista de sisteme de siguranță amintim de sistemul cruise control adaptiv (ACC Follow to Stop), sistemul de frânare de urgență Front Assist, sistemul standard automat de frânare post-coliziune, sistemul de asistență pentru vânt lateral și nu numai.

Sub capotă, Volkswagen Crafter va fi disponibil doar cu motorul de 2,0 litri TDI EA 288. Acesta va fi oferit în trei niveluri de putere de 102 CP, 140 CP și 177 CP. Unitatea va putea fi cuplată fie la o cutie manuală, fie la una automată, iar tracțiunea este pentru toate gusturile (față, spate, 4Motion).

Adaugă un comentariu