WRC 2017 – Kris Meeke se impune în Raliul Mexicului după un final în stilul Colin McRae

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a fost unul plin pentru fanii motorsportului. În Mexic s-a desfășurat etapa cu numărul trei a Campionatului Mondial de Raliuri 2017. A fost prima etapă pe macadam și, totodată, prima etapă când echipele au putut testa performanțele noilor mașini la altitudini mari.

Raliul Mexicului a început cu o specială desfășurată în centrul Mexico City. După o noapte liniștită, echipele au plecat către Leon, localitatea unde avea să fie parcul service. Doar că, surpriză. Un accident grav a întârziat TIR-urile care transportau mașinile de concurs, iar organizatorii au fost nevoiți să anuleze primele probe ale zilei.

Așa cum spuneam și mai sus, acesta a fost primul test la mare altitudine pentru noile mașini de WRC. Toată lumea s-a confruntat cu supraîncălzirea motoarelor, dar inginerii au reușit să găsească rapid o soluție.

În aceste condiții, toți cei implicați în lupta la vârf au putut să scoată armele la atac. La începutul ultimei zile, Kris Meeke se afla în fruntea clasamentului provizoriu, urmat de Sebastien Ogier și de Thierry Neuville. Ostilitățile s-au desfășurat într-un ritm normal, dar ultima probă a zilei avea să fie grea pentru fanii lui Meeke.

Pilotul Citroen a plecat încrezător pe ultima probă a zilei, dar imediat după o săritoare, Meeke subvirează și ajunge într-o parcare. În scurt timp, pilotul Citroen își găsește drumul către proba specială și ajunge la finiș cu un avans de doar 13 secunde la general. Astfel, Meeke se impune în Raliul Mexicului. Pe doi termină Ogier, iar pe trei, Neuville. În clasamentul general, Ogier trece în fața lui Latvalla.

WRC 2017 – Raliul Mexicului – Ieșirea lui Kris Meeke

Foto | RedBullContentPool

Adaugă un comentariu