3 mașini transparente în care n-ai deloc intimitate | VIDEO

Vrei o mașină roșie? Sau mai bine una neagră? Ce ai zice de una albă? Aceste întrebări și le pun cei ce vor să-și achiziționeze o mașină. Nimeni nu se gândește cum ar arăta automobilul său dacă ar fi… transparent.

În mod tradițional, mașinile sunt realizate din materiale solide și au diferite culori și forme. Câțiva constructori au dezvoltat și mașini transparente, unele perfect funcționale. Iată trei dintre acestea care au rămas în istorie :

Subaru Boxer Sports

În colaborare cu Toyota, Subaru a prezentat la Salonul Auto de la Geneva un model transparent Subaru Boxer. Prin acesta, compania a vrut să demonstreze structura motorului orizontal și a tracțiunii spate. Singurele lucruri care-i lipseau mașinii erau scaunele.

Mașina fantomă Pontiac

Nu doar inginerii moderni s-au gândit la transparență. Pentru târgul de la New York din anii ’40, Pontiac a colaborat cu o firmă de plexiglas care a creat caroseria lui Pontiac Deluxe Șase. La acel moment, mașina costa 700 de dolari dar aceasta a fost vândută cu 308.000 de dolari în cadrul unei licitații.

Mașina transparentă Shell

Pentru a demonstra calitatea uleiului de motor Shell, inginerii au creat un Nissan 370Z transparent. Automobilul cu pricina a fost folosit într-un spot cunoscut la nivel mondial.

Sursă: damngeeky.com

Adaugă un comentariu

Articole similare