George Clooney – Sexy si eco

Desi i-ar sta mult mai bine intr-o decapotabila personalizata, George Clooney e mare fan al masinilor eco.

Pana la urma e vorba de basic transportation, nu de o defilare ca de Ziua Armatei. Asa ca George Clooney s-a gandit sa renunte la tot fastul pe care l-ar fi impus statutul sau si a ales sa conduca o masina normala. De fapt, nu doar normala, ci chiar eco. Si nu doar una, ci… mai multe.

In timpul filmarilor la „Ocean’s Twelve“, Clooney a citit intr-o revista despre intentia celor de la Commuter Cars de a crea o masina „verde”, cu motor electric, adica Tango T600. Asa ca si-a comandat si el un astfel de automobil „prieten al mediului“, cu o lungime de 2,56 metri, customizat special pentru el. Desi s-a spus ca Tango T600 este cu adevarat green, dar ca ar fi putut fi mai sexy, nu putem totusi ignora faptul ca acest autovehicul poate depasi viteza de 200 de kilometri pe ora.

Urmatoarea achizitie eco din colectia lui Clooney, Tesla Roadster, este tot o masina electrica, fabricata de Tesla Motors in prima faza numai intr-o editie limitata (100 de automobile) care s-a epuizat in doar trei saptamani si care s-a numit „Signature One Hundred“. Prin aceasta masina sport de lux, Tesla Motors a vrut sa demonstreze ca masinile „verzi“ nu trebuie sa fie nici lente, nici urate. Dimpotriva. Cu o silueta de felina (chiar daca are 1.275 kilograme, din care 450 de kg numai bateriile litiu-ion), aerodinamica si cu un design futurist, Tesla Roadster este un automobil electric cu baterii reincarcabile, care poate ajunge de la 0 la 100 km/h in numai 4 secunde, iar autonomia sa este de 365 de kilometri. O alta masina cu care George Clooney si-a asociat imaginea a fost Smart-ul electric. La inceputul anului 2007, compania Hybrid Technologies anunta ca l-a recrutat pe celebrul actor in campania de promovare a Smart-ului, urmand ca acesta sa primeasca bani frumosi numai ca sa conduca micuta masina prin Italia.

In afara de masinile eco, George Clooney e mare fan al distractiei pe doua roti, actorul fiind chiar „banuit“ de a avea o colectie destul de mare de motociclete.

Chiar daca Clooney nu este cel mai green actor de la Hollywood, cu siguranta el este unul dintre cei mai rapizi.

Adaugă un comentariu