La vremea lor au făcut senzație. Trei mașini cu farurile bine ascunse | FOTO

Cine a mai văzut mașini fără faruri? Ei bine, de-a lungul vremii, au existat designeri care și-au imaginat automobile cu farurile încastrate în caroserie, cât mai ascunse cu putință. Moda corpurilor de iluminat ascunse a trecut, dar mașinile au rămas în istorie. Iată trei dintre acestea:

Cord Model 810

Cord Model 810 a fost unul dintre primele automobile cu farurile ascunse. Proiectată de Gordon Buehrig în 1935, mașina s-a bucurat de o popularitate crescută la acea vreme pentru că era… “diferită”. Modelul fără lămpile la vedere și încastrate în caroserie a fost prezentat în prermieră la New York Auto Show și a făcut senzație.

IM000024.JPG

Corvette Stingray

Modelul Corvette Stingray din 1962 avea faruri escamotabile. Acestea au făcut parte din planul inginerului Larry Shinoda, cel care a fost printre pionierii acestei mode. Iar mașina, nu arăta rău deloc.

corvette

Dodge Charger

Dodge Charger din 1966 ieșea în evidență prin grila compactă. Când însă se făcea noapte, șoferul avea posibiltatea să acționeze farurile printr-un singur buton. Mașina beneficia atât de fază scurtă, cât și de fază lungă și semnalizare.

dodge

Vezi AICI cum funcționau farurile lui Dodge Charger!

Adaugă un comentariu