Poveștile emblemei Chevrolet. De unde vine, de fapt, logo-ul?

Chevrolet este cea mai cunoscută marcă de automobile produse de concernul GM. De-a lungul vremii, modele precum Camaro, Corvette sau Impala au făcut istorie. De unde vine însă logo-ul companiei, atât de simplu, dar atât de cunoscut la nivel mondial?

Celebrul papion Chevrolet are în spate o poveste interesantă, iar la baza acestuia ar fi patru variante.

Louis Chevrolet a pus bazele Chevrolet în Detroit alături de partenerul său William Durant, cel care a fost de altfel și “creierul” logo-ului. Conform presei din State, prima variantă spune că Durant a ales forma de cruce pentru logo pentru că aceasta reproduce crucea de pe drapelul elvețian, țara de origine a lui Durant.

O a doua explicație a fost susținută ani de-a rândul de Margery Durant, fiica lui William, care susţine că tatăl său a schițat logo-ul după ce a mâncat un bol de supă. Margery Durant, a scris în 1929 o carte despre tatăl ei unde apare această ipoteză.

A treia poveste vine chiar de la soția inginerului. Se pare că acesta a remarcat logo-ul unei reclame dintr-un ziar în timpul unei vacanţe în Virginia şi l-a adaptat ulterior pentru brandul Chevrolet.

O a patra ipoteză este mai degrabă un zvon. Acesta spune că emblema Chevrolet ar fi, de faptm un model pe care Durant l-a remarcat pe un tapet de perete, în timpul şederii sale într-un hotel parizian. Fascinat de acest “papion”, americanul născut în Boston a făcut o schiță pe care a adaptat-o pentru compania unde era partener.

Care să fie varianta adevărată?

camaro

Sursă: designshack.net

Adaugă un comentariu

Articole similare